.

Abonativa prin e-mail:

Diverse scheme electronice simple si circuite

Diverse scheme si circuite electronice.

Regulator turatie motor DC utilizand PWM

Acest regulator de duratie pentru motor este conceput utilizand modulatia impulsurilor in latime (PWM – pulse width modulation) , si poate fi utilizata in circuite pentru controlul turatiei motoarelor electrice, ce absorb un curent maxim de 2A . Desigur ca schema poate fi utilizata si pentru motoare ce au un consum mai mare de 2 A, doar ca in acest caz este necesar ca sa se asigure o racire suplimentare a tranzistorului T2 de tipul TIP3055, precum si cresterea valorii lui C2 .

Circuite Electronice: 
Schema Electronica: 
Regulator turatie motor DC utilizand PWM

Cifru electronic cu IC 4043

Acest cifru electronic a fost conceput sa functioneze cu o tastatura cu 10 comutatoare,fiind controlat (actionat/dezactivat) utilizand un cod din patru cifre.
Tastele care formează codul sunt in aceasta schema S1- S4. Fiecare dintre ele este legata la un bistabil (flip-flop) din IC1. Conexiunile sunt astfel realizate incat la apasarea lui S1 va trece in „1” intrarea SET a primului bistabil (pin 4).

Circuite Electronice: 
Schema Electronica: 
Cifru electronic cu IC 4043

Circuit de temporizare cu XR2240

Acest circuit de temporizare este construit utilizand circuitul integrat de tipul XR2240 fabricat de EXAR. Circuitul este destinat utilizarii in circuite de temporizare in diferite aplicatii precum echipamente TV si radio, pentru supravegherea incarcarii bateriilor si in aplicatii similare
fotografice . Temporizarea se poate fixa intre 15 minute si 24 de ore si 45 de minute, cu doua comutatoare BCD (zecimal codificat binar).

Circuite Electronice: 
Schema Electronica: 
Circuit de temporizare cu XR2240 schema electronica

Pages

Subscribe to RSS - Diverse