.

Abonativa prin e-mail:

Tester pentru circuite electrice si electronice

Acest tester electronic, poate fi utilizat pentru testarea circuitelor electronice si electrice si consta dintr-un oscilator care genereaza un semnal de test de 1kHz si un detector care amplifica si detecteaza semnalul care este facut apoi audibil cu un mic difuzor sau un buzer. Circuitul integrat IC1a functioneaza ca generator de unda dreptunghiulara cu frecventa determinate de constanta de timp R4-C2. Cu valorile din schema, frecventa este de circa 1 kHz si este putin afectata de variatiile tensiunii de alimentare.

Semnalul oscilatorului se aplica circuitului de testat prin intermediul lui C3, R5, potentiometrul P1 si C4. Cu o alimentare de 9 V, tensiunea maxima pe cursorul lui P1 este de 3,5 V. Cand S1 este inchis, tensiunea la bornele de iesire se reduce de paisprezece ori.

Semnalul de masurat este adus la intrarea detectorului prin potentiometrul de control al sensibilitatii, P2. Circuitul este protejat impotriva supratensiunilor prin R9, D1 si D2. Dupa ce a fost trecut printr-un etaj tampon realizat cu ICIb, semnalul este aplicat pana la un nivel care sa permita comanda unui mic difuzor sau a unui buzer.
Nivelul maxim de comanda pentru amplificatorul de putere, si prin urmare consumul maxim, este determinat de reglajul lui P3.

Schema Electronica: 
Schema Tester pentru circuite electrice si electronice
Circuite Electronice: 

Add new comment