.

Abonativa prin e-mail:

Scheme electronice testere si diverse circuite.

Scheme electronice testere si diverse circuite.

Tester continuitate cu tranzistori

Acest tester de continuitate este construit utilizand tranzistori si cateva component electronice passive . Frecventa de iesire este determinata de rezistenta masurata. Mic si extrem de simplu de folosit, testerul va permite sa va concentrati asupra conexiunilor pe care doriti sa le examinati, in loc sa urmariti indicatia unui LED, a unui afisaj ,testerul produce un semnal sonor.
Circuitul consta dintr-un oscilator cu doua tranzistoare, a carui frecventa de iesire este functie de rezistenta masurata intre bornele de intrare, A si B.

Circuite Electronice: 
Schema Electronica: 
schema electronica tester continuitate cu tranzistori

Schema sonda de test

Sonda de test din schema electronic de mai jos are la baza un generator de tact, IC1a-1c, care furnizeaza un semnal dreptunghiular cu frecventa de 3 Hz. Realizata cu un numar de component putine, sonda de test poate efectua trei functii de testare, selectate prin comutatorul S1.
Cu S1 in pozitia A, T1 aplica impulsurile de tact sondei, acest lucru inseamna ca sonda poate injecta semnalul de 3 Hz in once circuit digital, trecand peste starile logice impuse acolo de iesirile de circuitele integrate digitale.

Circuite Electronice: 
Schema Electronica: 
schema electronica sonda de test

Tester logic cu display

Acest tester pentru semnale logice indica, pe un afisaj cu sapte segmente cu catod comun, daca intrarea sa se afla la nivel logic „1“ (un H pe afisaj) sau la nivel logic „0“ (un L pe afisaj). In cazul unui nivel nedefinit se va afisa un „n“. Cand intrarea este in „0“, T1 se blocheaza, iar T2 si T3 conduc. Rezulta un nivel X pe iesirea lui IC1a si „0“ pe cea a lui IC1b, prin urmare segmentele d, e si f vor fi aprinse.

Circuite Electronice: 
Schema Electronica: 
schema Tester logic cu display

Pages

Subscribe to RSS - Testere