.

Abonativa prin e-mail:

Schema electronica comutator eletronic de antena

O schema electronica pentru un comutator eletronic de antena poate fi realizat utilizand schema electronica din figura de mai jos .
Cel mai sigur si simplu mod si mai usor mod de a selecta una dintre antene este printr-un comutator mecanic . Pentru a elimina dezavantajul acestui comutator mecanic ( prezent in special la frecvente inalte) se pot utiliza diodele PIN care sunt ideale pentru acest scop.
Rezistenta unei astfel de diode se modifica liniar intr-un domeniu larg al valorilor de curent. Aceasta caracteristica este ideala pentru un numar de aplicatii: prin modificarea curentului de polarizare directa, dioda PIN poate fi utilizata pentru atenuare, egalizare sau chiar modulare in amplitudine a semnalelor de inalta frecventa.
Condensatoarele C1 ... C4 si C9 sunt utilizate pentru prevenirea aparitiei curentului continuu la intrarea si iesirea circuitului. Socurile L1 ... L5 impiedica scurgerea spre masa, prin bara de alimentare, a semnalului HF. Rezistentele R2 ... R5 asigura ca anozii diode¬lor neutilizate sa fie conectati la masa, astfel incat sa fie imposibila mixarea diferitelor semnale de antena.
Socurile L1 ... L5 pot fi infasurate pe un miez de ferita, utilizand sarma de cupru emailat cu diametrul de 0.3 mm, doua spire vor fi suficiente pentru intrarile UHF si 5 pentru cele VHF (1 uH este necesar pentru UHF si circa 5 uH pentru VHF). Circuital a fost proiectat pentru antene cu impedanta de intrare de 50 ... 75 ohmi.

Schema Electronica: 
Schema electronica comutator eletronic de antena
Circuite Electronice: 

Add new comment