.

Abonativa prin e-mail:

Radioreceptor Fm cu tranzistori

Un radio receptor Fm poate fi construit foarte usor utilizand numai component clasice , utilizand schema electronic de mai jos . Radio receptorul Fm din schema electronic de mai jos este realizat dintr-un oscillator, format dintranzistoarele T2 si T3 , ce este sincronizat cu frecventa receptionata de T1 .
Acest tranzistor lucreaza ca un preamplificator de bandalarga in gama VHF. Oscilatorul este acordat in gama cuprinsa intre 87..108Mhz, prin condensatorul C5 . Semanlul modulat in fracventa pr rezistentele P1+R5. Filtrul trece jos R6/C6 extrage semnalul audio care este apoi amplificat de T4…T6 si transmis spre iesire prin condensatorul C9 . Cu condensatorului C5 acordarea montajului, iar cu ajutorul potentiometrului P1 se regleaza receptia optima a semnalului . Atasand un amplificatory si un difuzor la montajul prezentaat mai jos , poate fi realizat un mini receptor FM.
Bobina L1 are 10 spire CuEm cu diametru de 0.5mm pe un suport de 3mm diametru, bobina L2 are 13 spire din aceeasi sarma pe un suport de 5 mm diametru iar bobina L3 are 4 spire CuEm de 1.2mm pe un suport de 5 mm diametru.

Schema Electronica: 
Schema electronica radioreceptor fm cu tranzistori
Circuite Electronice: 

Add new comment