.

Abonativa prin e-mail:

Sursa de alimentare de putere cu 7805

O sursa de alimentare de putere, foarte simpla poate fi realizata utilizand aceasta schema electronica ce permite un curent maxim de iesire de 1A . Aceasta sursa de tensiune este realizata utilizand componente electronice clasice si permite reglarea tensiunii de iesire intre anumite valori, prestabilite , cuprinse intre 4.5 si 9 volti .

Cand exista curent prin sarcina, tensiunea ce cade pe D1 si D2 este suficienta pentru ca T2 sa conduca. Ca urmare deschide T1 si releul este alimentat.

In momentul in care dispare curentul prin sarcina, T2 se blocheaza. Curentul prin baza lui T1 il va incarca pe C2, astfel ca, dupa cateva secunde, releul va fi dezactivat. Alimentarea va fi conectata din nou prin reconectarea sarcinii si apasarea scurta a lui S1.
Pentru fiecare crestere cu 100 ohmi, a rezistentei conectate intre punctele A si B tensiunea la iesire va creste cu circa 1 V .

Schema Electronica: 
schema Sursa de alimentare de putere cu 7805
Circuite Electronice: 

Comments

Salut!
Cautand pe internet "Piese electronice D2" am ajuns aici, nu am nici cea mai mica idee ce inseamna asta, ideea e ca sunt pasionat de hobby-ul R.C-ului(radio-controled) si mi-am bulit telecomanda incercand sa incarc bateriile din ea cu un incarcator( plug-ul de la incarcator se potrivea cu mufa de la telecomanda si...:)) am zis sa ii dau o incercare, bateriile find reicarcabile) ghinion, ceva pe acolo sa ars, chiar a si pocnit.
Am desfacut si am vazut ca o capsa(rezistenta sau cv, nu ma pricep) sa ars in dreptul ei scria D2, si sub ea, pt ca am scos-o era un semn care indica un triunghi si o liniuta(asemanator cu butonul "stop-play").
Rugamintea mea daca ma poti ajuta cu o simpla informatie.
Se poate repara? telecomanda ma costat 250 euro si ma doare sufletul sa o vad gunoi.
Multumesc

In mod normal se poate reparade pinde ce componente sunt defecte. Componenta respectriva este o dioda . Daca ati putea indentifica tipul piesei defecte costul de reparatie cred ca ar fi redus ( poate gasiti pe internet schema telecomenzii respective sau ceva asemanator)

Add new comment