.

Abonativa prin e-mail:

HV2405E stabilizator fara transformator

Utilizand circuitul integrat HV2405E, fabricat de Harris, impreuna cu cateva componente externe conectate ca in schema, se poate realiza un stabilizator de tensiune fara transformator . Utilizand circuitul integrat HV2405E se poate otine o tensiune stabilizata de 5 + 24V direct de la reteaua de curent alternativ de 100 + 260 V. Curentul de iesire de varf al stabilizatorului este de 50 mA.

Integratul contine un preregulator care asigura incarcarea lui C2, o capacitate destul de mare, la inceputul fiecarei perioade a tensiunii retelei. Incarcarea continua pana cand tensiunea pe condensator a atins un nivel care este aproximativ valoarea dorita plus 6 V.

Cand se atinge aceasta stare, C2 ofera tensiunea necesara regulatorului serie, continut de asemenea de circuitul integrat. Iesirea acestui regulator se poate regla, Tntre 5 V si 24 V, cu P1 si este disponibila la pinul 6.

Curentul de sarcina va descarca intr-o oarecare masura condensatorul C2, dar preregulatorul asigura reincarcarea corespunzatoare a acestuia in timpul fiecarei perioade a tensiunii retelei.

Schema Electronica: 
HV2405E stabilizator fara transformator
Circuite Electronice: 

Add new comment