.

Abonativa prin e-mail:

MC1496 circuit modulator echilibrat

Aceasta schema electronica prezinta circuitul MC1496 intr-un circuit modulator echilibrat, care funcționează cu tensiuni de alimentare de -8 si +12 volți.
Amplificare excelenta și supresia purtatoarei poate fi obținuta cu acest circuit modulator echilibrat prin operarea amplificatoarele superioare (purtătoare) diferențiale la un nivel saturat și amplificatorul diferential inferior intr-un mod liniar. Nivelurile de semnal de intrare recomandate sunt de 60 mV RMS pentru purtatoare și de 300 mV RMS pentru nivelurile maxime de semnal modulatoare.
Semnalul modulator trebuie să fie menținut la un nivel pentru a asigura funcționarea liniară amplificator diferential inferior Q5-Q6. In cazul in care nivelul de intrare a semnalului este prea mare, armonicile semnalului modulator sunt generate și apar la ieșire ca și benzi laterale false ale purtatoarei suprimate. Pentru o putere maxima a semnalului modulator de 300 mV RMS, suprimarea acestor benzi laterale false este in mod tipic de 55 dB la o frecvența purtatoare de 500 kHz.
In cazul in care semnalul purtator de unda sinusoidala este inlocuit cu un semnal dreptunghiular de 300 mV varf la varf, o suplimentare de 15 dB a purtatoarei, se realizeaza suprimarea a doua armonice.
Supresie buna a purtatoarei intr-o gama larga de temperatura necesita rezistențe scazute de curent continuu intre pinii 1 și 4 și masa Se recomanda ca valorile acestor rezistențe sa nu fie marita semnificativ, mai mult decat 51 ohmi.

Schema Electronica: 
schema modulator balansat mc1496
Circuite Electronice: 

Add new comment