.

Abonativa prin e-mail:

Detector de minciuni cu biofeedback

Cu ajutorul acestei scheme electronice poate fi testata o persoana a carei stare se modifica in anumite situatii (ca si in testul polygraph) prin “observarea” biofeedbackului. Deoarece rezistenta pielii unei persoane depinde de starea in care se afla respective persoana; rezistenta pielii creste odata cu profunzimea starii de relaxare.
In schema electronica prezentata, rezistenta pielii influenteaza frecventa oscilatorului construit cu tranzistorul unijonctiunctiune T2. Ambii electrozi, care au forma de inel, sunt aplicati la doua degete ale unei maini. Cu cat starea de relaxare este mai profunda, cu atat sunetul ce se aude in casca are o frecventa mai joasa .
Cel de-al doilea oscilator, construit cu tranzistorul unijonctiune T1 produce de asemenea un sunet. In acest caz se poate totusi regla inaltimea sunetului cu potentiometrul P1, la frecventa ce corespunde, la celalalt oscilator, celei mai profunde stari de relaxare. Daca semnalele celor doua oscilatoare sunt conduse separat la o casca stereo, atunci relaxarea maxima este atinsa atunci cand sunetul din partea dreapta suna la aceasi frecventa cu sunetul din partea stanga.

Schema Electronica: 
schema electronica Detector de minciuni cu biofeedback
Circuite Electronice: 

Add new comment