.

Abonativa prin e-mail:

Tester timer 555

Cu aceasta schema electronica foarte simpla poate fi realizat un tester pentru timer 555 . In momentul in care avem dubii referitoare la buna functionare a unui timer 555 acesta poate fi testat prin introducere a acestuia in slotul montajului .
In momentul in care timer-ul 555 testat este in stare buna de functionare cele doua led-uri Lo si Hi for lumina intermitent . In cazul in care cele doua leduri nu lumineaza, raman aprinse asu unul dintre ele este stins rezulta ca timerul ce este testat este defect .
Nu introduceti si nu scoateti un timer din slot pana ce nu este deconectat montajul de la tensiunea de alimentare.
rata de clipire a ledu-rilor poate fi schimbata prin modificarea valorilor pentru condesatorului C1 si rezistorului R2 .
Condensatorul conectat la pinul 5 ( cu valoarea de 10nF) este utilizat pentru a filtra eventualele zgomote si este obtional .
Valoarea rezistorilor R3 si R4 poate sa fie de la 100 pana la 330 ohmi, in functie de ledurile utilizate .

Schema Electronica: 
Schema Tester timer 555 cu componente pasive
Circuite Electronice: 

Comments

Buna ziua,
Imi trebuie 2 scheme. Doua temporizoare.
Unul sa dea impulsuri la intervale de 2-20 sec. - pentru temporizare stergatoare auto.
Al doilea care sa tina 10-15 sec dupa ce s-a oprit curentul. - sa opreasca alimentarea stergatoarelor. Sa aiba timp sa ajunga stergatoarele la capat. Nu stiam, pana acum, ca motorasul de la stergatoare este alimentat mereu(cama). Din cauza asta, a facut scurt la hayon(la mansonul dintre caroserie si hayon), si nu intelegeam dece pt ca nu functionau stergatoarele. Asa ca m-am gandit sa opresc alimentarea cu curent a stergatoarelor dupa ce stergatoarele ajung la cap de cursa.
Va multumesc!
George Dima

Add new comment