.

Abonativa prin e-mail:

Tester logic cu afisaj cu sapte segmente

Un tester logic foarte simplu ce are un afisaj cu sapte segmente care indica High sau Low si un mic difuzor care emite un sunet corespunzator poate fi realizat utilizand schema electronica de mai jos .
Daca semnalul de intrare este „0" logic, pe afisaj apare L si difuzorul emite o nota joasa. Cand semnalul de intrare este „1” logic, pe afisaj apare H si difuzorul emite un ton care este cu o octava mai sus decat nota joasa.
Cand semnalul de intrare este „1” tranzistorul T1 conduce, ducand intrarea portii N2 peste pragul de basculare, si iesirea triggerului trece in “0" logic. Tranzistorul T2 (pnp) este blocat: intrarea portii N1 este de asemenea peste pragul de basculare si aceasta iesire a triggerului este prin urmare tot „0" logic. Am- bele tranzistoare de comutatieT3 si T4, sunt blocate si curentul trece prin segmentele corespunzatoare (b. c. e, f. g), diodele D4 si D5 si R7.
Cand semnalul de intrare este „0" logic, T1 este blocat si T2 conduce. Tensiunile la intrarile portilor N1 si N2 sunt sub pragul de ba¬sculare si ambele iesiri sunt “1” logic, deblocand tranzistoarele T3 si T4; tensiunea de emitor a lui T4 creste si blocheaza diodele D4 si D5,determinand un curent prin segmentele d, e si f, diodele D2 si D3, rezistenta R6 si tranzistorul T3.

Schema Electronica: 
schema electronica Tester logic cu afisaj cu sapte segmente
Circuite Electronice: 

Add new comment