.

Abonativa prin e-mail:

Tester amplificare tranzistori

Utilizand schema electronica din figura de mai jos poate fi realizat un tester pentru tranzistoare bipolare. Utilizand acest circuit electronic , poate fi realizata o sortare a tranzistoarelor , in functie de clasa de amplificare A(amplificare in curent intre 140-270), B(270-500) sau C ( mai mare de 500) .
Pentu a testa un tranzistor NPN este necesar ca tranzistorul sa fie introdus in soclul TUT ( Transistor Under Test), iar comutatorul S2 se pune in pozitia C . Daca Led-ul nu lumineaza se muta comutatorul S2 in pozitia B , iar daca nici in aceasta pozitie nu lumineaza , se muta comutatorul S2 pe ultima pozitie .
Daca led-ul nu se aprinde nici pe ultima pozitie atunci tranzistorul testat are o amplificare in curent sub 140 sau este defect. Cu ajutorul butonului S1 curentul bazei poate fi interrupt, moment in care led-ul trebuie sa se stinga (in cazul in care nu se stinge , intre colectorul si emitorul tranzistorului exista un scurtcircuit). Acest tester necesita o tensiune de alimentare de 9 volti DC .

Schema Electronica: 
schema electronica Tester amplificare tranzistori
Circuite Electronice: 

Add new comment