.

Abonativa prin e-mail:

Schema electronica Tester logic TTL si CMOS

Utilizand schema electronica de mai jos poate fi construit un tester logic foarte simple ce permite analizarea semnalelor TTL si CMOS . Schema circuitului arata ca T1, R3, R4, D5 si D6 formeaza o sursa de curent pentru LED-urile D3 si D4. Ca rezultat, curentul prin LED-uri va fi de aproximativ 12 mA; indiferent de tensiunea de alimentare, catozii LED-urilor sunt conectati la masa fie de N1 fie respectiv de N2.
Daca o tensiune relativ mare in raport cu masa este aplicata la acest terminal, N1 va inversa acest nivel ridicat si va conecta la masa catodul lui D3. D3 va lumina si va indica un logic “1” in timp ce D4 ramane izolat, deoarece catodul sau este la un potential ridicat. El nu lumineaza pana cand la capatul iui R1 nu se aplica o tensiune foarte mica (mai mica decat 1/3 din valoarea tensiunii de alimentare), in care caz nivelul mic de tensiune va fi inversat de doua ori inainte de a fi aplicat catodului lui D4.
Rezistenta de intrare de mare impedanta (R2) limiteaza sarcina aplicata circuitului testat. De asemenea. ea decupleaza intrarea primului inversor N1 atunci cand intrarea de test este deconectata. Aceasta previne ca circuitul sa oscileze, indiferent de interferentele de la intrare.

Schema Electronica: 
Schema electronica Tester logic TTL si CMOS
Circuite Electronice: 

Add new comment