Abonativa prin e-mail:

Scheme LEDuri, circuite Drivere LEDuri si tuburi florescente

Scheme circuite Drivere LEDuri si tuburi florescente , scheme cu led .

Driver LED bicolor

Utilizand acest circuit electronic permite comandarea unui led multicolor, ce is schimba culoarea de iluminare in functie de tensiunea de alimentare. Cand tensiunea de control de la intrarea circuitului variaza de la 0 V la +12 V, LED-ul lumineaza la inceput verde si apoi trece, gradat, prin portocaliu si galben, pana la rosu.

Cele doua sectiuni ale LED-ului bicolor (rosu si verde) sunt comandate separat: cea verde cu IC1a prin R7, iar cea rosie cu IC1b prin R8.

Circuite Electronice: 
Schema Electronica: 
schema electronica Driver LED bicolor

Orga de lumini cu leduri si CMOS

Utilizand circuitul CMOS 4017 si cateva component electronice passive, poate fi realizata o orga de lumini cu Led-uri. Aceasta orga de lumen cu LED-uri este comandata de un semnal ce este preluat cu ajutorul unui microfon .
Viteza de deplasare a luminii depinde de frecventa si intensitatea sunetului.
Semnalul se aplica la intrarea de tact a numaratorului IC1 printr-un amplificator cu un singur tranzistor, T1.

Circuite Electronice: 
Schema Electronica: 
schema Orga de lumini cu leduri

LED flasher cu tranzistori

Utilizand acest circuit electronic foarte simplu , poate fi realizat un LED flasher ce poate fi utilizat de exemplu pentru a simula existenta unei alarme auto montate pe un autovehicul .
Circuitul reprezinta un oscilator cu relaxare, construit in jurul tranzistorului unijonctiune T1, care furnizeaza impulsuri repetate, cu o durata de cateva milisecunde, tranzistorului Darlington, T2. Cand contactul este inchis LEDul se va bloca, prin intermediul lui T3.

Circuite Electronice: 
Schema Electronica: 
LED flasher cu tranzistori

Pages

Subscribe to RSS - LED drivers