.

Abonativa prin e-mail:

Incarcator pentru acumulatori NiCd

Un incarcator pentru acumulatoare NiCd, NiMh poate fi realizat utilizand schema electronica de mai jos .Acest incarcator pentru acumulatori NiCd,NiMh este realizat utilizand componente electronice clasice.
Deoarece tensiunea de incarcare maxima masoara doar 1.45 volti iar pragul trigger superior circa 1.7 v , acesta din urma poate fi reglat cu ajutorul potentiometrului P1 la valoarea de 1.45 volti . Semnalul de iesire TTL comanda, prin divizorul de tensiune R4/R5, sursa de curent constant construita cu tranzistorul T1, care furnizeaza un curent de circa 48mA. Daca D1 se aprinde , inseamna ca acumulatorul este incarcat.Daca tensiunea maxima de incarcare de 1.15 volti este atinsa, triggerul Schmitt basculeaza, D1 se stinge (incarcarea este incheiata).
Deoarece pragul trigger inferior este de circa 0.9 volti, montajul trebuie pornit cu S1 inaintea fiecarui proces de incarcare. Pentu acumulatori 1.2v/1500mAh ce sunt incarcati cu un curent de 150mA, R1 trebbuie sa fie 5.6 ohmi, R2=12 ohmi, T1=2N2904.

Schema Electronica: 
Schema Incarcator pentru acumulatori NiCd
Circuite Electronice: 

Add new comment