.

Abonativa prin e-mail:

Incarcator acumulator auto

Un incarcator pentu acumulatoarele auto ce poate fi realizat utilizand schema de mai jos . Realizarea acestui incarcator pentru acumulatoare auto este simpla si necesita piese putine : un tranzistor BC107 cateva rezistoare ,niste semireglabile ,un releu si o punte redresoare.

Prin contactul normal inchis al releului acumulatorul se va reincarca pana cand se va intrerupe incarcarea acestuia iar semireglabilul R1 va fi suntat . Pragul la care incarcarea acumulatorului se va intrerupe este reglat din cele doua semireglabile ; pragul de jos din semireglabilul R2 si pragul de sus din semireglabilul R1. Pentru reglarea pragurilor din cele doua semireglabile va fi utilizata o tensiune continua variabila intre 10-15V.

COmponentele necesare pentru acest circuit sunt :R1,R2 :3,9k ; Rv1 :500 Ohm 10 Watt Resistor ; Rv2 : 1 kOhm ¼ Watt Resistor ; K1 :Releu ; D1:1N4007 ; Q1:Bc107
; D2:Punte 6-8A; C1 : 470µF Electrolytic Capacitor .

Schema Electronica: 
Schema incarcator acumulator auto
Circuite Electronice: 

Comments

salut. am si eu o rugaminte la voi.ajutati-ma sa imi fac si eu un transformator pt un casetofon auto.am intrebat pe cineva si mi-a spus ca se poate face dintr-un tranformator de 12v o punte de diode(de la un alternator de dacie) si un condensator.ma puteti ajuta?tin sa va spun ca nu prea stiu multe despre scheme electronice.

Buna seara, Schema incarcatorului cu tz bc 107, nu inteleg cum functioneaza,. Citez din explicatiile dv: "Prin contactul normal inchis al releului acumulatorul se va reincarca".Intrebare: Cum se reincarca daca contactele normal inchise nu se alimenteaza cu tensiune de la retea? Deaceea nu inteleg cum functioneaza Pozitia diodei este corecta?
Multumesc de intelegere daca gresesc cu intrebarea.(sunt amator)

Add new comment