.

Abonativa prin e-mail:

Schema Telecomanda PC

Cu dispozitivul prezentat in schema de mai jos este posibil ca sa controlati calculatorul (pc-ul ) dumneavoastra cu ajutorul unei telecomenzi universale .
Asa numita telecomanda pc este alcatuita dintr-un receiver ( senzor infrarosu ) care decodeaza semnalul receptionat de la o telecomanda cu transmisie in infrarosu si il transmite printr-un port catre calculator .
Telecomanda pentru Pc exista mai multe metode unele mai complicate iar altele mai simple ; receptoare pentru telecomanda pc care sunt conectate prin portul paralel , serial sau chiar usb .
In aceasta schema receiverul telecomanda pc este unul foarte simplu si este compus din cateva piese electronice ( senzor TSOP 1738 , un resistor , un condensator, o dioda, cablu (50 cm lungime cu trei fire ) , o mufa rs232 mama .
Pentru ca semnalul receptionat de la telecomandasa poata fi decodat si sa fie interpretet de catre calculator putem utiliza softul Girder .
Cu ajutorul Girder putem atribuii fiecarui buton al telecomenzii cate o comanda.
Aplicatia permite controlarea a diverse programe (winamp , mediaplayer , explorer , etc. ) precum si diferite functii ale calculatorului ( deschiderea cd-romului , inchiderea calculatorului , modificarea volumului , etc. ) .

Schema Electronica: 
Schema Telecomanda PC
Circuite Electronice: 

Add new comment