.

Abonativa prin e-mail:

Schema electronica interfata bioelectronica

O interfata bioelectronica ce poate fi utilizata in testele ECG, EMG si EEG poate fi realizata utilizand schema electronica de mai jos.
Toate acestea se refera la masurarea si afisarea potentialilor electrice produse de inima (ECG), muschi (EMG) si creier (EEG).
Trei placi de cupru folosite ca electrozi sunt conectate prin cabluri ecranate la amplificatorul diferential care formeaza circuitul de intrare. Circuitul realizat cu A1 ... A3 poate fi descris ca un amplificator de instru¬mental: un amplificator diferential cu amplificatoare operationale si doua intrari de mare impedanta. Semnalul de iesire al acestui etaj de intrare este filtrat de filtrul activ trece-jos, A4, inainte de a fi trimis la dioda emitatoare din optocuplor.
Pentru a alimenta montajul este necesar a se utilize doua baterii de 4.5 volti .
Tranzistorul receptor din optocuplor transfera semnalele la IC2, cu ajutorul caruia sunt transformate intr-un semnal cu impulsuri mo¬dulate in durata.
Factorul de umplere al semnalului de iesire este fixat la 50% cu ajutorul potentiometrului P2. Frecventa semnalului de iesire poate fi aleasa cu ajutorul potentiometrului P3. Factorul de amplificare al semnalului de intrare poate fi reglat cu ajutorul potentiometrului P1.

Schema Electronica: 
Schema electronica interfata bioelectronica
Circuite Electronice: 

Add new comment