Regulator turatie motor DC utilizand PWM

Acest regulator de duratie pentru motor este conceput utilizand modulatia impulsurilor in latime (PWM – pulse width modulation) , si poate fi utilizata in circuite pentru controlul turatiei motoarelor electrice, ce absorb un curent maxim de 2A . Desigur ca schema poate fi utilizata si pentru motoare ce au un consum mai mare de 2 A, doar ca in acest caz este necesar ca sa se asigure o racire suplimentare a tranzistorului T2 de tipul TIP3055, precum si cresterea valorii lui C2 .

Timer electronic cu SAB0529 schema electronica circuit Protectie de polaritate pentru sursa 12V schema electronica Driver motor 12 volti cu tranzistori
Circuitul are la baza integratul IC1 de tip 40106 . Iesirea lui IC1a sta in 0 o perioada de timp determinata de R1 si in 1 o perioada determinata de R2 si P1.
Cand condensatorul C1 este decarcat nivlelul pe intrarea lui IC1a se afla sub pragul inferior, astfel ca iesirea acestuia fiind in 1 . Condensatorul se incarca rapid prin D1 si R1 si atinge pragul superior in aproximativ 1,5ms, iesirea lui IC1a trecand in 0 , condensatorul descarcanduse prin D2, R2 si P1.

Schema Electronica: 
Regulator turatie motor DC utilizand PWM

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.