.

Abonativa prin e-mail:

Receptor audio cu infrarosu

Utilizand schema electronica de mai jos poate fi realizat un receptor audio in infrarosu ce poate realize o conexiune wireless intre doua dispositive .
Semnalul este transmis de LED-ul cu emisie in infrarosu de la emitator. Receptorul transfor-ma semnal luminos intr-o unda dreptunghiulara in care informatiile audio sunt codate prin latimea impulsurilor. Semnalul obtinut dupa amplificare si filtrare trebuie integrat numai pentru a reface informatia audio originala.
Circuitul integrat SL486 este un receptor integrat ce contine, printre altele, un amplificator comandat si un circuit de filtrare. Semnalul primit de fotodioda in infrarosu D1 este transmis la intrarea circuitului integrat .
Circuitul IC2 amplifica semnalul la un nivel corespunzator pentru a putea fi ascultat in casca.
In configuratia de baza, receptorul nu este protejat impotriva radiatiilor ambiante, astfel incat semnalul audio este foarte zgomotos ( lucru ce poate fi evitat prin protejarea fotodiodei de lumina ambianta). Daca in fata diodei se monteaza o lentila, distanta de functionare a montajului poate fi marita pana la 20-50m si zgomotele de fond pot fi reduse .

Schema Electronica: 
schema electronica Receptor audio cu infrarosu
Circuite Electronice: 

Add new comment