.

Abonativa prin e-mail:

Detector de minciuni cu bioffedback

Un detector de minciuni foarte simplu ce functioneaza pe baza binecunoscutului principiu al biofeedbackului poate fi realizat utilizand aceasta schema electronica .
Aparatul descris in aceasta schema electronica da in realitate doua citiri: una pentru intrebari dificile puse subiectului si alta pentru a arata in general starea emotionala a acestuia. Ca electrozi pot fi utilizate doua fire flexibile, neizolate ce sunt infasurate in jurul degetelor sau al incheieturii.
Fiecare modificare a rezistentei, si prin urmare a tensiunii, la intrarea circuitului, va fi amplificata de amplificatorul operational A1, care are si rol de etaj separator; semnalul de iesire corespunzator va determina, prin R3, o deviatie a instrumentului de masura.
Amplificatorul operational A2 este conectat ca integrator si permite circuitului sa se regleze automat in functie de rezistenta medie a pielii. Durata de timp in care trebuie masurata rezistenta pielii este determinata de R5, C2 si C3. Pana nu se scurge acest timp, instrumentul de masura nu da nici o indicatie, desi diodele D1 si D3 asigura o reactie rapida a circuitului.

Potentiometrul P1 permite reglarea timpului de intarziere al circuitului. Deoarece rezistenta pielii difera de la o persoana la alta, poate fi necesara modificarea valorii rezistentei R1. Aceasta rezistenta poate fi Tnlocuita si cu un potentiome-tru. Citirea unei valori mari la instrumentul conectat la iesirea B indica faptul ca rezistenta pielii subiectului este mica.

Schema Electronica: 
Schema Detector de minciuni cu bioffedback
Circuite Electronice: 

Add new comment