.

Abonativa prin e-mail:

LTC1070 convertor DC DC 6-12 volti

Utilizand circuitul LTC1070 fabricat de Linear Technology, poate fi realizat un convertor DC DC 6-12 volti,utilizand putine componente electronice . Acest convertor 6-12volti poate debita un curent maxim de maxim2A .
Montajul lucreaza pe baza principiului flyback, scop in care este prevazut cu un comutator electronic de putere, IC1 care lucreaza la o frecventa de 40 kHz. La fiecare actionare a comutatorului, energia este stocata in bobina L1 si ulterior transferata condensatorului C3, prin D11.

Filtrul L2-C4 are rolul de a suprima pe linia de iesire impulsurile generate in urma comutarii.
Deoarece circuitul poate fi uilizat pentru motociclete sau alte dispozitive ce utilizeaza un acumulator, montajul poate fi configurat astfel pentru doua cazuri.
In cazul in care circuitul este utilizat cu baterii cu minusul la masa, trebuie montat jumper-ul A, iar intre colectorul si emitorul lui T1 trebuie facuta o legatura directa (T1 nu este utilizat).
La bateriile cu plusul la masa, T1 este utilizat, si trebuie montat jumperul B. In acest caz, polaritatea bornelor de intrare in montaj este cea indicata in paranteze.

Schema Electronica: 
schema electronica LTC1070 convertor DC DC 6-12 volti
Circuite Electronice: 

Add new comment