.

Abonativa prin e-mail:

TDA2030 amplificator 35 watt in punte

Utilizand amplificatorul integrat TDA2030 poate fi construit un amplificator audio cu o putrere maxima debitate pe o sarcina de 8 ohmi de pana la 35 watt .Acest amplificator realizat cu TDA2030 este conceput utilizand o configuratie in punte fapt pentru care sunt utilizate doua circuite TDA2030 .
Acest amplificator audio necesica componente electonice putine si poate debita puterea maxima de 35 watt pe o sarcina de 8 ohmi utilizand o sursa de tesniune duble +/-16 volti DC , care trebuie sa fie foarte bine filtrata .

Circuitul integrat incorporeaza protectie la scurt-circuit care limiteaza automat puterea disipata pentru a mentine punctul de functionare a tranzistorilor de iesire la un nivel de siguranta ( care nu duce la distrugerea circuitului ) .
De asemenea acest circuit mai includ si o protectie la supratemperatura , dar este recomandat a se utiliza un radiator corespunzator pentru a preveni distrugerea circuitului ( desii acesta protectie reduce puterea de iesire cand temperatura integratului depaseste 150 grade celsius).

Schema Electronica: 
TDA2030 schema amplificator 35 watt in punte
Circuite Electronice: 

Add new comment