.

Abonativa prin e-mail:

Schema sonerie muzicala

O sonerie muzicala foarte simpla poate fi realizata utilizand un circuit specializat din seria UM3481 / 82/83/84.
Majoritatea partilor necesare pentru aceasta sonerie muzicala sunt inglobate in circuitul integrat : oscilator, divizor de frecventa, circuit de comanda pentru ROM, memorie ROM cu 512 note muzicale, generator de ton, generator de ritm, generator de timbru, modulator, controlul functionarii si preampiificator.
In afara de circuitul integrat, circuitul electronic contine o sursa de alimentare in c.a. cu regulator de tensiune, un amplificator “push-pull” (in contratimp) pentru atacul difuzorului si un numar de componente asociate.
Rezistentele R1, R2 potentiometrul P2 si condensatorul C2 sunt elementele ce dicteaza frecventa oscilatorului incorporat. Semireglabilul P2 este pentru reglarea vitezei de redare a melodiei.
Cu S1 inchis, toate melodiile stocate in ROM vor putea fi ascultate una dupa alta. Cu S1 deschis se va auzi numai o singura melodie, cea care este seiectata de S3.
Pentru a selecta o melodie se inchide S1 si se apasa in mod continuu S2, in timp ce S3 se apasa secvential pana cand se gaseste melodia dorita.

Schema Electronica: 
Schema sonerie muzicala
Circuite Electronice: 

Add new comment