.

Abonativa prin e-mail:

Schema indicator distorsiuni amplificator audio

Utilizand acest circuit electronic poate fi realizat un indicator de nivel maxim pentru puterea furnizata de un modul de amplificare care nu reactioneaza sau reactioneaza cu mare greutate la varfurile de putere de scurta durata. Acest circuit electronic este comandat de etajele de iesire ale unui amplificator de AF.
Cu tranzistorul T1 este realizat un regulator de tensiune. Valorile lui R1 si R2 depind de nivelul tensiunii de alimentare si pot fi inlocuite conform tabelului de mai jos.
Semnalul de intrare este redresat de D4 si D5 iar apoi il incarca pe C4. Acest condensator se descarca prin R5 si R6.
Circuitul IC1 actioneaza ca un comparator si este conectat ca trigger Schmitt. El compara semnalul de intrare cu o tensiune de referinta care este stabilita cu ajutorul lui P1.
Amplitudinea semnalului de intrare poate fi cuprinsa intre 2 Vvv si 10 Vvv. Nivelul de comutare al circuitului este stabilit cu ajutorul potentiometrelor semireglabile. Histerezisul este de 400 mV pe intreg domeniul de lucru. Circuitul este declansat la acelasi nivel in domeniul de frecventa 100 Hz- 15 kHz.
Circuitul reactioneaza la semanle scurte dar numai daca amplitudinea lor este cu cel putin 50% mai mare decat tensiunea de declansare.

Schema Electronica: 
Schema indicator distorsiuni amplificator audio
Circuite Electronice: 

Add new comment