.

Abonativa prin e-mail:

Schema electronica de vox comutator comandat prin voce

O schema electronica de vox ( comutator comandat prin voce ) poate firealizat utilizand cateva componente electronice, ca si in schema de mai jos .
Vox –ul ( comutator comandat prin voce ) descris in aceasta schema electronica poate fi conectata la aproape orice tip de echipament audio care are o mufa pentru difuzor extern. Pragul de actionare este stabilit prin potentiometrul de volum al amplificatorului AF care comanda VOX-ul. Semnalul de la bomele lui R2 este conectat capacitiv in baza lui T1. Rezistenta R3 limiteaza curentul de baza al acestui tranzistor, in cazurile in care tensiunea de intrare depaseste 600 mV. Dioda D1 blocheaza excursia pozitiva a semnalului de intrare, astfel incat nu poate deveni mai mica de circa 0,6 V.

Releul din circuitul de iesire este comandat de tranzistorul Darlington T2. Rezistenta R4 mentine releul neactionat atata vreme cat T1 este blocat .
Curentul consumat de VOX este in principal suma curentilor prin bobina releului si prin R5. La supracomandarea VOX-ului, rezistenta poate duce pana la 100mA

Schema Electronica: 
Schema electronica de vox comutator comandat prin voce
Circuite Electronice: 

Add new comment