.

Abonativa prin e-mail:

Corector de ton cu LM833 si componente pasive

Un corector de ton foarte simplu realizat cu amplificatoare operationale poate fi construit utilizand schema electronica de mai jos . Un astfel de corector de ton ne permite sa modificam raspunsul in frecventa, fara ca acest lucru sa aiba vreo influenta asupra echipamentului audio respectiv, si utilizand in acest scop un montaj compact.
Amplificatorul operational de la intrare, este conectat ca un circuit-tampon inversor. Limitarea sa neinversoare este conectata la o rezistenta de 10 k, pentru a echilibra curentul continuu la ambele intrari. Cel de-al doilea amplificator are, in bucla sa de reactie, un circuit de control al tonului cu trei cai, ale caror frecvente de taiere sunt determinate de valorile celor patru condensatoare.
Punctele de taiere pentru filtrele de joasa frecventa si inalta frecventa sunt la circa 200 Hz si respectiv, 2 kHz. Atenuarea maxima este de aproximativ 16dB. Cu toate cursoarele potentiometrelor reglate la mijlocul cursei, raportul semnal/zgomot este mai mare de 90 dB, pentru o latime a benzii de 1 MHz.

Schema Electronica: 
schema electronica Corector de ton cu LM833 si componente pasive
Circuite Electronice: 

Add new comment